Vår sista helg ..

Så när jag satt i Jonas och Daniels kök med dom och Marika nu för någon timma sen så kändes det helt kontisgt.
Daniels rum var helt tomt, det var tomt i deras kök och Jonas rum var fullt med flyttlådor och Vi satt där alla fyra i köket och hade mysigt med rabarberpaj och te, sista gången vi sitter så och myser en söndagsförmiddag i Orsa..

Gick hem till min egna lägenhet och ser tomheten, lite tråkigt är det faktiskt att lämna.
Det ska bli grymt skönt att komma från Orsa då det är en enormt liten plats att bo på och jag blir tokig efter bara en vecka då man inte kan göra något.
Men att lämna gemenskapen, att lämna lokalen och alla de tokiga fester vi har haft där, att lämna campus, att lämna närheten till alla...
Känns inget kul alls..

Sanna kom i fredags och gissa om det var efterlängtat!!!
Var jättekul att träffa henne igen! Alldeles för länge sen sist!
Vi spelade twister i två timmar för att sen låta Lisa snurra åt oss då hon kom senare och då spelade vi i två timmar till.
I lördags spelade vi ännu mera twister, åkte in till Mora en sväng för att se om vi hittade något till maskeraden men det gjorde vi inte.
På eftermiddagen började jag packa ner ännu mera grejer i lägenheten medan Sanna och Lisa gick till Kålrots lägenhet.
På kvällen blev det mera twister tills vi fick ont i benen för att sen gå ut och hälsa på alla som satt vid grillplatsen här utanför.
Sen blev det fest i lokalen!! Makeradens dresscode var att man skulle vara utklädd på något som börja på samma bokstav som sitt egna namn, så Sanna blev surfare, jag var vrålkåt, Lisa var love, Daniel var DJ osv. väldigt roligt!
Men, innan läggdags blev det minsann twister igen!!

Oscar var en ordbok med ord på O.

Idag har jag grymt ont i benen, går knappt att gå i trapporna men det är kul!!
Har varit på lång promenad med Marika, Jonas och Daniel, helskönt var det! Man såg Orsa på ett helt annat sätt nu när man var ute och gick märkte jag .. lite sorligt..

Imon kommer pappa och farmor!
Och på tisdag åker jag hem!! :D


Near the finish line !!

Det första jag vill säga är till Emilia, Ni hao dao är inte hej då på kinesiska haha även hur grov skånska man än säger det på.
Hej då på kinesiska heter Zài jiàn.

Ni Hao! Hĕn gāo xìng jiàn dào nĭ ! Wŏ dē míng zì jiào lĭ xiǎo qín Wiky. Nĭ jiào shén mē míng zì? 
=  Hej! Trevligt att träffas! Mitt namn är Wiky. Vad heter du?

Det var dagens kinesiska!

Jag borde ha börjat packa ner mina saker här hemma men jag inte haft humöret inne, ska börja snart.
Imon kommer Sanna så hon får hjälpa mig haha.
Sen har vi bara skola måndag och tisdag sen är det kina i två veckor sen är vi klara!!! :O
Helt fantastiskt!!!!!

Ciao!


Kinaguide i Orsa

Idag hade vi beställt buss för att bli lite mer vana att prata i mikrofon i en buss.
Vi fick en dubbeldäckare, inte något vi hade förväntat oss så det var en övning, och man såg ingen när man pratade då man skulle sitta på sätet längst fram.
Vi skulle prata två gånger var och alla pratade om det vi har att säga när vi väl är i Kina och sen blev det utvärdering på alla så i slutet fick man lappar av alla med sitt namn på.

Första gången jag pratade så var det mycket om taxfree jag pratade om, och det var rätt svårt att prata i den mikrofonen då man inte kunde höra sig själv så man fick fråga alla ifall det lät bra.
Andra gången handlade om att vi snart skulle vara framme på flygplatsen, säga lite om check in, om flygturen, att alla skulle se till att de har allting med sig.
Att säga att vi nu var på Beijings flygplats och vi skulle flyga hem från Kina och sen se Orsa på andra sidan fönstret kändes lite fel.

Så det var förmiddagen, åka runt i buss från 8-12 sen blev det lunch.
Nu sitter vi i klassrummet och man ser på alla att dom bara vill hem nu, jag vill det i alla fall.

Ska börja packa idag med, fram med bananlådorna och ner med allt, för nu är det min sista vecka här i Orsa.
Och kanske att Sanna kommer till helgen, hon blev helt till sig nu när jag sa att det var sista tiden här så hon ska fixa så hon kan ta sig hit till helgen, skulle vara sjukt kul! Har ju inte sett henne sen januari!

Evakuera för tjuvlarm

Sitter i skolan nu och döööör av uttråkighet pga Åsa som bara babblar babblar babblar..
Fy fasen va jag är trött på tanten nu!!!
Nu blir det mest bara samma sak som hon säger och man blir ju helt utmattad av hennes jävla babbel!
Och det är inte bara jag som tycker det, tittar man runt så ser man att mer än hälften inte lyssnar på henne.. Att hon ens har lust att fortsätta babbla när hon ser att ingen är intresserad av hennes tjabbel... suck.

Det gick ett larm precis, hon sa att då ska man evakuera så vi gick duktigt ut och inte kom någon annan klass ut heller, det var bara vi som hade gått ut då en snubbe kom efter någon minut och skulle stänga av larmet då han skrattade åt Åsa när hon sa att vi hade varit duktiga att evakuerat.
Efter hans skratt sa han: det är inget brandlarm, det är tjuvlarmet som gick igång lilla du.

Hela klassen suckade högt och gick in och satte oss utan att bry oss om att Åsa fortsatte att babbla om någonting.

Sååå jävla trött jag är på skolan nu!
Men vi har Åsa till onsdag och så är vi lediga på torsdag, har halvdag på fredag sen har vi Hasse måndag och tisdag sen åker jag hem och sen Kina på fredagen!
SEN ÄR DET SLUUUUUUUUUUUUUUUUUUT !!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D

Ni hao

Ni hao = Hej  -  kinesiska hehe

Igår var faktiskt en riktigt rolig dag.
Okej, att åka till sjukhuset och ta vaccinspruta va väl inte så kul, men efter det gick jag, Magnus, Jonas, Daniel och Simon för att äta pizza. Är en ny pizzeria som öppnat och dom hade specialpris igår, pizza för 29kr.
Sen att det var extremt mycket folk att det tog en timme innan vi fick våran pizza och att de stängde i två timmar tillfälligt på att ta emot beställningar för att det var så mycket folk var ju inte heller så jättekul, men pizzan var god!
Vi gick hem till Jonas och Daniel för att äta upp, sen efter det gick vi hem till Anders och Maria, satt på deras balkong, drack lite goda drinkar, åt bananskit (banan med chocklad) och sen skulle grabbarna hem för att de skulle upp tidigt idag för att de skulle iväg någonstans så jag, Maria och Anders gick till bykrogen och träffade en del andra från skolan :)

Idag har det då inte hänt allt för mycket, gick hem till Nati, Camilla och Ivo, satt på deras balkong väldigt länge och solade och snackade en massa skit, riktigt trevligt faktiskt.
Men sen blev jag hungrig så gick hem och lagade dundergod mat och pratade lite med brorsan under tiden.

Ikväll vet jag inte riktigt vad som händer, är ju eurovision men jag vill ju inte riktigt titta på det, så ska höra runt lite och se vad som kan hända istället. :)

Ciao


My Head Goes Right Round

Har sovit helt konstigt inatt, helt märkliga och jobbiga drömmar som aldrig tog slut även om jag vaknade lite då och då..
Imorse vaknade jag före väckarklockan men jag tvingade mig att somna om och när väl klockan ringde så var jag mer trött då än när jag hade vaknat före den.. så jag låg kvar och tyckte lite synd om mig själv så jag var nära på att försova mig men jag kom till skolan i rättan tid, till och med lite före. :)

Är faktiskt riktigt nöjd över mig själv av hur duktig jag var i skolan idag, okej kanske inte under den tiden då vi satt i klassrummet och lyssnade på Åsa. Hon babblar så man får hål i huvudet om en jäkla massa om guidelivet och sen glider hon iväg från ämnet, ibland är det intressant att lyssna på henne men för det mesta blir man bara trött av det för vi ska ju inte bli guider så det kan bli rätt jobbigt att lyssna på henne för lång tid då.
Så när man kollar runt i klasskummet under tiden hon babblar på så ser man att nästan alla sitter och gör något på sina datorer och lyssnar bara halvt på vad Åsa säger.

Sen hade vi även grupparbete med dom grupperna som vi kommer vara i Kina för att finslipa på våra dagar och min grupp har ju dom fem sista dagarna. Sen har vi även delat upp oss i våran grupp så Camilla och Daniel har dag 11 och dag 12 som dom ska leta fakta om även om allt i programmen är klara och vi ska ha guider, men man ska ju alltid vara förberedd, för om man nu får oturen att få en guide som är kass då den inte säger något eller att den har väldigt dålig engelska så man inte fattar något så är det bra att vi är pålästa så vi har något att säga ifall det nu skulle vara så, och sen måste vi ju kunna svara på alla frågor som våra resenärer har.
Sen har Jonas dag 13 och det är en hektiskt dag med en massa att göra så jag har tagit på mig att ta reda på fakta om Mingmuren i staden Xian, vi har guide då vi ska gå lite på den muren och cykla på den, men nu har jag ändå en jävla massa fakta om muren så jag är Mingmurexpert!! :)
Och nej, det är inte den muren som är kinesiska muren.. detta är bara en fyrkantig stadsmur i just södra staden Xian.
Sen har Ivo dag 14, våran examensdag då vi ska ha förmiddagen fri, shopping i Beijing blir det och sen på kvällen blir det middag med alla, rektorn håller tal, vi får våra betyg och sen partaj på kvällen.
Jag har sista dagen, dag 15, se till att alla som ska med hem kommer med på bussen till flygplatsen, prata om taxfree och dess regler på bussen, se till att alla blir incheckade, se till att alla kommer på planet sen är mitt arbete slut :)

Så idag har jag suttit och sökt en massa massa fakta om muren och sen skrev jag ner det, skrev ut det och gav till Åsa så hon kan läsa igenom och skriva lite anteckningar om det jag fått ner för att se om jag har glömt nåt.
Känner mig helduktig!

Har precis tryckt i mig pommes och kotlett med beasås, så jag är proppmätt nu!
Och Jonas har gjort så jag har spotify på datorn nu, underbart, sitter och lyssnar på Kalle Baah nu, har bara hört en låt av dom och då visste jag inte ens att det var dom, men Jonas hade dom i bakgrunden idag och dom är faktiskt rätt bra.. skön musik att ha lite sådär i bakgrunden eller då man bara vill koppla av lite, skön gung på det hela :)

Men nu ska jag diska! Wopido!

Grattis till dig som orkat läsa ända ner hit :D

Ciao

What to do now?

Äuhm..
Känner att jag har massor som jag skulle kunna skriva här men ändå kommer jag inte på något?
Så det blir väl inget vettigt idag som jag kommer skriva om..

Har jobbat med Kina idag i skolan, min grupp har letat fram ALLT som vi kan fråga till Albin om de fem dagarna min grupp har hand om. Vi har även delat upp att Camilla och Daniel har de två första dagarna och sen har jag, Ivo och Jonas de tre sista dagarna. Sen ska vi bara komma fram om vem som säger om vad under de dagarna.

Känner i alla fall att jag har kommit en bit på vägen. Visumet är fixat, pappa ska komma och tömma lägenheten, ska åka med honom hem för att träffa företaget i Halmstad, åker upp till Arlanda på fredagen.

Ser fram emot att få åka hem innan Kina i alla fall, och är det som han vill, att han kommer upp måndag och vi åker hem tisdag så är jag hemma fram till fredagmorgon. sköööööööööööönt! :)

Har tagit ett långt bad idag med, drog in datorn och satte på musik, hade Cosmopolitan tidningen med mig in och bara njöt av det varma badet, helt underbart, var verkligen något jag behövde!

Nej, nu ska jag göra lite mat!
Ciao!

Paketera Kina

Sitter i skolan just nu, Åsa babblar på om allt och ingenting.. Hon är bara fööör mycket ibland så man orkar inte lyssna på henne för länge..
Förmiddagen har bara varit att lyssna på henne, ibland har hon berättat roliga historier som hon har varit med om med tokiga resenärer medan ibland hörde man bara 'blabla skryt skryt blabla'.
Men nu snart ska vi sätta igång med vårat Kina arbete, finslipa på det och ta fram om vad vi exakt ska prata om och vem som ska prata var och när.

Fick ett samtal idag från en byrå i Halmstad som jag sökt hos till sommaren och kanske att jag kunde vara hos dom i sommar men dom var inte helt säkra, så jag hoppas verkligen på det för deras ställe verkar såååå roligt :)
Så nu håller vi tummarna på det!

Men nu ska vi sätta igång med Kina!

Ciao

Paket i fel låda

Gick till Ica innan idag, ringde upp Sanna för att höra hur det går med alla de grabbarna hon har på gång nu samtidigt. Var spännande att lyssna på kan jag säga!
På vägen dit såg jag Kalle, Hannes och en till ligga ute på gräset på filtar och solade, såg ju en aning mysigt ut faktiskt.
På vägen tillbaka så tramsade dom sig såklart, visslade efter mig och tjoade, tills Hannes ropade och sa att jag hade ett stort kuvert i Robbans postlåda.
Började fundera men sen kom jag på att mamma hade ju skickat upp dukoralen som jag ska ta nu innan avresa till Kina och det hade inte kommit fram.
Naturligtvis hade det inte kommit fram till min postlåda utan brevbäraren hade lagt det i Robbans postlåda.
Varför blir det alltid samma sak så fort jag får ett större kuvert än vanligt att dom inte "hittar" min postlåda som är i trappuppgången bredvid, och inte nog med det, dom lägger det alltid i Robbans postlåda..
Sjukt sjukt sjukt..
Men det var bara att hämta det och nu har jag färgat om håret då det hade blivit lite matt men nu är det bra :)

Nu ska jag dricka den äckliga dukoralen!

Ciao!


Överraskning

Vaknade vid halv nio imorse av att min storebror Kristoffer ringde och sa att han satt på tågstationen i Malmö och skulle vara hemma vid elva.
Jag blev riktigt glad av att han ringde, han lät ju så glad!
Han var med glad över att få ringa från sitt svenska nummer och kunna prata i mer än tre minuter och dutan att det skulle kosta multum :)
Vi pratade i säkert 40 minuter, fram tills hans tåg kom, pratade om hans sista dagar i thailand, flygresan hem, vad jag har haft för mig sen sist vi pratade på valborg. :)
Känns bra att ha honom hemma igen, det ända tråkiga är att jag inte är hemma nu när han är hemma..
Vill verkligen hem nu, har ju saknat honom massor.. men jag kommer som sagt inte hem försen 12juni..

Nu ska jag in i duschen!
Ciao

Brorsan och jag på min födelsedag på Phi Phi Island!

Lite frågor

Den här listan stal jag av Sigrid.


DIG:

1. Hur lång är du ?- 167,5 cm
2. Vad vill du bli när du bli stor ? - Har inte bestämt det än
3. Har du långt hår ? - Nästan
4. Vilken hårfärg har du ? - Just nu, rött
5. Sminkar du dig ? - ja
6. Har du haft sex senaste månaden? - Mamma läser denna blogg.
8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu ? - blå och gul, heja sverige!
9. Har du kysst någon idag ? - nope

FAMILJ:

1. Bor dina föräldrar ihop ? - Naj
2. Vem är bäst, mamma eller pappa ? - Mamma
3. Hur många syskon har du ? - Kristoffer 27år, Fredrik 25 år sen kan man typ lägga in Emelie 19 år också :)
4. Vad är det senaste du sa till din mamma ? - "Ja okej hej då"
5. Vilken mat lagade din pappa senast ? - HAHAHA den va rolig den!!! kan han laga mat??
6. Hur många ställen har du bott på ? - Kristianstad, Andersfält, Genevad, Lilla Tjärby, Veinge, Orsa, Sthlm, Göteborg, Kota Kinabalu.. har jag glömt nåt? haha
7. Vem i din familj stör du dig mest på ? - Ingen just nu
8. Vilken familjemedlem är snällast ? - knasiga är vi allihopa allihopa alliopa lalalaa
9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon ? - På valborg, firade farmor hela släkten

KOMPISAR:

1. När var du senast med nån kompis ?
- I onsdags, grillning med ett gäng från skolan, vi blev över 20pers :D
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar ? - Jonas och Marika
3. Har du kysst nån kompis ? - Jarå
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med ? - Nej
5. Vem har du varit kompis med längst ? - Sanna!
6. Vem känner dig bäst ? - Hm .. Sanna känner mig väldigt bra, även Malin, Hanna också, och Michelle, Micca känner mig också rätt bra..
7. Längsta tid du varit osams med en kompis ? - Öhm, några veckor?
8. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det ? - hähähä, oh yes, fast kanske inte ordet hatar, mest att jag kanske inte gillar den.
9. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? - Nej, haha!!

KLÄDER:

1. Vad har du på dig nu?
- mysbyxor of course! och en tjocktröja
2. Har du bytt om idag ? - Naj
3. Favorittröja ? - ähm, ingen aning.
4. Sexigaste klädesplagget på andra könet ? - hmm.. jeans och snygg t-shirt kanske?
5. Har du gett bort kläder nån gång ? - of course, utrensning av kläder går till kusinen min :).
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång ? - haha ja
7. Har du handlat kläder genom internet ? - oh yes
8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång ? - Hahaha ska det behövas??
9. Fulaste plagget andra könet kan ha ? - Stringkalsonger
10. Vad använder du för skor ? - Just nu är det sommarskor, lite ballerinastuk på dom

VÅGAR DU:

1. Skrika åt dina föräldrar ? - Ja
2. Klä dig annorlunda ? - beror på vad som menas med annorlunda
3. Vara dig själv ? - Ja
4. Visa dig i bikini/badbyxor ? - Ja
5. Fisa inför din pojk/flickvän ? - he he he :)
6. Pierca dig ? - Har jag redan gjort
8. Ha sex på offentlig plats ? - Min mamma läser denna blogg!
9. Vara omogen ? - Haha, lätt!
10. Äta småkryp ? - bläää, glöm det!

RANDOM:

1. Vet du vem FATO är ? - Haha eh vem??
2. När tuggade du tuggummi senast ? - Ehm, i lördags
3. När var du på semester senast ? - Malaysia/Thailand okt-dec 08'
4. Vilken färg är det på din tandborste ? - Vit och rosa
5. Är ditt hår tråkigt ? - Naj!
6. Vad har du för påslakan just nu ? - Sådana snygga som man ibland kan hitta på kosum haha
7. Vem såg dig naken senast ? - Min mamma läser min blogg.
8. Hur ofta duschar du? - Varannan dag
9. Gillar du BUBBEL ROLLER ? - en vad?
10. När ska du gå och lägga dig ? - Oj, klockan är ju bara barnet än så det kommer ta lång tid innan jag går och lägger mig :D


På vippen till avsked

GAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHH!!!

Om jag säger såhär,
ifall din bästa vän gör misstag efter misstag i sitt liv men inte inser själv att han/hon gör fel,
Skulle ni sagt något till personen, gett råd eller bara säga lite i föslag om att den personen borde kanske tänka en eller två gånger till innan den gör något, eller skulle ni bara sitta vid sidan om och vänta på att den ska inse själv och komma till er?
Om nu personen ifråga tycker att den gör rätt, är van vid sånt liv den lever, kommer personen då inse själv att den gör fel?
Jag tror inte det och det är just därför jag la mig i och sa till att personen fick tänka om lite och voila, nu har det hänt grejer och personen sa idag att den förstod vad jag menade..

En sak till ...
Att säga till mig att man vill komma till mig och sen aldrig göra det men att åka till annat ställe som är ännu längre bort, då tycker jag inte att man ens ska yttra sig till mig om att komma upp hit om det nu inte är så aktuellt.
Blir fan bara besviken ..

fy fan vilken kväll ...
sova nu, ja!
adjö!!

och nu då?

Jaha då var det tisdag och redan har man en massa som ska göras.. shiet. 

  • Projektarbete som ska redovisas och lämnas in på torsdag
  • Skriva upp det som jag ska guida om imon och kunna det utantill
  • Boka tid för vaccinspruta
  • Betala hyran
  • Betala telefonräkning
  • Hitta en bra resa för Emma så hon kan åka hit
  • Söka jobb

Det ända som suger är att vi inte får fullt i csn nu sista betalningen, så det är lite tradigt.
Blir tajt i Kina helt enkelt.

Efter skolan satt jag i över en timme och pratade med Andreas som var helt hispig med att berätta om allt som har hänt nu under tiden vi har varit på olika ställen, var roligt att lyssna på :)
Så roligt nu när alla är tillbaka, pratade en massor med My, Mathilda och Hanna.. hääärligt!!

Men nu måste jag plugga plugga plugga....


Orsa

Helgen har varit otroligt underbar!
Jag och Jonas hyrde film och hade en myskväll i fredags tills Marika kom hem.
Lördagen spenderade jag och Jonas förmiddagen på stan, gick runt och njöt av vädret, satte oss på espresso house och softade, sen åkte vi till det japanska hotellet där Marika jobbar.
Var med på teprovning, badade utomhus i de varma källorna, badade ångbastu, satt i poolen och duschade på japanskt vis då man sitter på en träpall, tappar vatten i en träbytta och häller det över sig och har en liten handduk som man häller tvål på och gnuggar huden med det.
Kändes mer som medeltidsvis är japanskt haha.
Efter det åkte vi och handlade middag, blev tacos och på väg hem så såg vi Daniel komma gående bakom oss som kommit hem från London.
Blev god mat och härligt sällskap!
Söndag åkte vi alla till skansen, gick runt och tittade på alla djuren, hade en mysdag helt enkelt, sen blev det ett fik efter det och sen hem för att packa då jag och grabbarna skulle möta upp Magnus vid halv åtta för att åka till Orsa.
Så nu är man tillbaka i Orsa, känns helskumt att vara här igen, har inte varit här sen 2mars.. :S
Men ändå är det rätt fräsht här hemma hehehe.

Men nu blir det film!!

Swebus Express

Tänkte bara säga till alla er som tänker åka swebus express en längre sträcka att tänka en gång till.
Jag har suttit här sen 08.20 och ännu är jag inte framme, jag är framme om två timmar, 17.20
Visst det är great att man kan ha datorn igång då här finns eluttag och finns gratis internet på bussen men sätena är inte så jättekul.
Även om man går upp och rör på sig under de små pauserna som kommer så får man ändå  ont i rumpen, jag har säkert en enormt platt röv just nu, i alla fall som det känns.
Men billigt är det i alla fall.

Wallmans Salonger

Där var vi igår, i Helsingborg. Det var sjukt kul!
Hade inte så höga förväntningar innan vi kom dit men shit, va skitkul verkligen!
Servitriserna hoppade runt på scenen, upp i taket, in i buren, runt bland folken, olika teman och en massa massa låtar man kände igen och kunde!
Det är verkligen något jag rekommenderar!

Sitter nu i bussen påväg till el stockholmo!
Hade lite stressigt imorse, hittade inte min nyckel till lägenheten min i Orsa, sprang runt som en tok tills jag kom på att den ligger i min bil, och min bil står i Björns verkstad så mamma körde som en tok dit, hittade nycklarna och körde ännu mer som en galning in till Halmstad för att jag skulle hinna med bussen.
När vi kom fram så stod bussen där och startade motorn så fort jag kom ut ur bilen och bussen började rulla men jag hann stoppa den och hoppade in, haha vadå rätt läge!

Är framme 17.20 då Jonas kommer och möter upp mig då jag inte vågar ge mig ut i staden själv då det var längesen jag var där. :)
Får se vad som händer ikväll, han var inte helt kry och Marika jobbar till halv elva, så blir kanske en film.

I really like my new red color!

RSS 2.0